ΆρθραMotivo – Θεατρικό παιχνίδι 2020

5 Σεπτεμβρίου, 2020
https://www.tapaidiapaizei.gr/wp-content/uploads/2020/09/118073410_3240464206046298_6636129523470724775_n.jpg

Για παιδιά 4-7 ετών.

Η χαρά και η ανυπομονησία είναι μεγάλη!

Μέσα σε έναν ομολογουμένως περίεργο Σεπτέμβρη ξεκινάμε όλοι, με ευχή να πάνε όλα καλά και ήρεμα.

Εγώ φέτος θα είμαι στο υπέροχο Motivo με θεατρικό παιχνίδι, με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, τόσο για τα παιδιά όσο και για εμάς και με τμήματα μόνο 6 παιδιών.

Κάθε Παρασκευή στις 16:30μμ – 17:30μμ για παιδιά από 4-7 ετών.

Τι είναι όμως το θεατρικό παιχνίδι;

Το θεατρικό παιχνίδι είναι ένα μέσο απελευθέρωσης της φαντασίας, της επικοινωνίας με τους γύρω αλλά και της κατανόησης των ανθρωπίνων σχέσεων.

Τα παιδιά μέσα από τα εργαλεία και τις δυνατότητες του θεάτρου, διερευνούν  και ανακαλύπτουν  τον κόσμο γύρω τους, αλλά και βρίσκουν την δική τους θέση μέσα σε αυτόν.

Τα παιδιά σκέφτονται, συνυπάρχουν, αλληλεπιδρούν, ανακαλύπτουν, εμβαθύνουν και χαίρονται μέσα σε μια διαδικασία που ξεκινάει από διάφορα ερεθίσματα, όπως μια ιστορία, ένα ποίημα, ένα διήγημα, μια παράσταση, ένα βίντεο στο ίντερνετ, το άρθρο μιας εφημερίδας, μια φωτογραφία, μια εικόνα που μπορεί να είδαν κάπου τυχαία και τράβηξε την προσοχή τους.

Άλλες φορές τους δίνεται το περιβάλλον, άλλες φορές ο ρόλος και άλλες φορές η ιστορία.

Τα παιδιά καλούνται μέσα από την ασφάλεια που τους εξασφαλίζει ο ρόλος  και μέσα από τη δραματοποίηση μας φανταστικής ιστορίας, να συζητήσουν και να εκφραστούν για διάφορα θέματα.

Μέσω του παιχνιδιού, της κίνησης  του σώματος, της  σιωπής και της  παύσης, του αυτοσχεδιασμού και του ρόλου το κάθε παιδί εκφράζεται, δημιουργεί, αλληλεπιδρά και διασκεδάζει ελεύθερα.

Με πανιά-γάζες, με μαντήλια και κάποια συγκεκριμένα αντικείμενα, ανάλογα το θέμα κάθε φορά, τα παιδιά μεταμορφώνονται και δημιουργούν.

Καρδιά
Μολύβι

Επικοινωνήστε μαζί μου

    bt_bb_section_top_section_coverage_image

    Για να σας εξασφαλίσει μια κορυφαία εμπειρία πλοήγησης Τα Παιδία Παίζει χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Πολιτική Απορρήτου and Όροι Χρήσης