ΆρθραΊγκι Πεκ ο αρχιτέκτονας

9 Αυγούστου, 2020
https://www.tapaidiapaizei.gr/wp-content/uploads/2020/08/IMG_20200926_085826-1280x1711.jpg

Για παιδιά από 3 ετών.

Ένα βιβλίο που παρουσιάζει με χιουμοριστικό, παιχνιδιάρικο αλλά και πέρα για πέρα αληθινό τρόπο για το πόσο σπουδαίο είναι να στηρίζουμε τα παιδιά, τις ανάγκες και τα ταλέντα τους.

Αλλά και πόσο σημαντικό και ελπιδοφόρο είναι όταν τα ίδια τα παιδιά δείχνουν πείσμα, όρεξη και αγάπη για αυτό που κάνουν.

Πως κάθε άνθρωπος έχει ένα ταλέντο, που έχει το δικαίωμα να το εκφράσει, να το καλλιεργήσει και να το μοιραστεί, με οποινδήποτε τρόπο μπορεί.

Με έναν μοναδικό τρόπο η Άντρια Μπέιτι και ο εικονογράφος Ντέιβιντ Ρόμπερτς καταφέρνουν να σε κάνουν να δεις πόσο απλό είναι να σταθείς δίπλα στα παιδιά και σε αυτό που αγαπάνε να δημιουργούν.

Υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από το να νιώθεις ότι σε υποστηρίζουν και σε στηρίζουν για αυτό που είσαι και κάνεις;

Ειδικά όταν μιλάμε για παιδιά αυτό γίνεται ακόμη πιο αναγκαίο, για την ψυχοσύνθεσή, την αυτοπεποίθησή, τη σχέση μας μαζί τους αλλά και την μετέπειτα πορεία τους.

Γιατί:

Κάποια παιδιά χτίζουν κάστρα στην άμμο.
Κάποια παιδιά φτιάχνουν πίτες από λάσπη.
Και κάποια άλλα κατασκευάζουν πανύψηλους ουρανοξύστες.

Ίγκι Πεκ, ο αρχιτέκτονας

Αλλά κανένα δε χτίζει καλύτερα από τον Ίγκι Πεκ, που μια φορά έφτιαξε στον μπροστινό του κήπο ένα αντίγραφο της Μεγάλης Σφίγγας σε πραγματικές διαστάσεις!

Και είναι κρίμα που τόσο λίγοι εκτιμούν το ταλέντο του Ίγκι – σίγουρα όχι η δεσποινίς Λίλα Γκριρ, η δασκάλα στη δευτέρα δημοτικού.

Απ’ ό,τι φαίνεται, ο Ίγκι θα αναγκαστεί να ανταλλάξει το Ταυ του με ένα κουτί κηρομπογιές… μέχρι να πάει η τάξη εκπαιδευτική εκδρομή κι εκεί να αποδειχτεί πόσο χρήσιμος είναι ένας σπουδαίος μάστορας.

Από τις εκδόσεις Ψυχογιός, ένα από τα τρία βιβλία της σειράς, μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Καρδιά
Μολύβι

Επικοινωνήστε μαζί μου

    bt_bb_section_top_section_coverage_image

    Για να σας εξασφαλίσει μια κορυφαία εμπειρία πλοήγησης Τα Παιδία Παίζει χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Πολιτική Απορρήτου and Όροι Χρήσης