ΆρθραΒιβλία για παιδιά 1-3 ετών

14 Μαρτίου, 2020
https://www.tapaidiapaizei.gr/wp-content/uploads/2020/03/woman-reading-book-to-toddler-1741231-1280x853.jpg

Μερικές προτάσεις μου βιβλίων για παιδιά 1-3 ετών.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σπουδαίο, πιο όμορφο, πιο μαγικό από τα βιβλία.

Παραμύθια και βιβλία μπορείτε να ξεκινήσετε να διαβάζετε στα παιδιά σας από μηνών, μπορεί να νομίζετε ότι δεν τα καταλαβαίνουν όλα όμως τα καταγράφουν όλα. Μπορείτε να ξεκινήσετε με βιβλία μαλακά, πάνινα και σιγά σιγά με τα χάρτινα. Από δική μου εμπειρία με τον γιο μου Οδυσσέα που τώρα είναι 3,5 ετών και ξεκίνησε να ξεφυλλίζει βιβλία από 6 μηνών, δεν υπάρχει μέρα που δεν θα διαβάσουμε βιβλία ειδικά πριν τον ύπνο. Τα βιβλία καλλιεργούν το λεξιλόγιο και την φαντασία των παιδιών, τους χαρίζουν μοναδικές στιγμές μαζί σας, γιατί γιαυτά όπως και για εσάς είναι μία κοινή εμπερία που θα θυμάστε για πάντα.

“Ο Ρένος”

Ο Ρένος, ένας φοβερός και ταξιδιάρης σκύλος, μας γνωρίζει μουσικές και μουσικά όργανα ταξιδεύοντας σε διάφορα μέρη του κόσμου. Μια μοναδική σειρά βιβλίων με ήχους που τα παιδιά λατρεύουν από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Από την υπέροχη Magali Le Huche και τις εκδόσεις Πατάκη.

Μπορείτε να τα βρείτε εδώ

Βιβλία για παιδιά 1-3 ετών

 

“Τα βιβλία του Eric Carle”

Τα βιβλία του υπέροχου Eric Carle με την μοναδική τεχνική του κολλάζ μας μαθαίνουν για τα χρώματα, τα φρούτα, τα λαχανικά, το σώμα. Είναι από σκληρό χαρτόνι και άρα η καλύτερη επιλογή για μικρά χεράκια.

Από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

Μπορείτε να τα βρείτε εδώ

Βιβλία για παιδιά 1-3 ετών

 

“Πίκο και Λόλα”

Μια σειρά με διασκεδαστικές ιστορίες γραμμένες σε απλά και λιτά στιχάκια, μέσα από τις οποίες ξεδιπλώνεται ένας χρωματιστός, μαγικός κόσμος. Πρωταγωνιστές του ο Πίκο και η Λόλα, δύο διαφορετικοί αλλά αχώριστοι φίλοι, που με τις περιπέτειές τους βοηθούν τα παιδιά να αντιληφθούν πρώτες έννοιες όπως η φιλία, η αποδοχή και η συνεργασία και να αναπτύξουν τη φαντασία τους.

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Μπορείτε να τα βρείτε εδώ

 

“Πόκο και Πίκο”

Μια σειρά μουσικών βιβλίων με τους Πόκο και Πίκο και τις περιεπέτειές τους. Οι ήχοι είναι εντυπωσιακοί και έχουν μεγάλη διάρκεια! Μέσα από τη διασκεδαστική, ζωηρή εικονογράφηση και τις χαρτονένιες σελίδες,  τα βιβλία βοηθάν τα παιδιά να αναγνωρίζουν τους ήχους από διάφορα μέρη.

Από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Μπορείτε να τα βρείτε εδώ

Καρδιά
Μολύβι

Επικοινωνήστε μαζί μου

    bt_bb_section_top_section_coverage_image

    Για να σας εξασφαλίσει μια κορυφαία εμπειρία πλοήγησης Τα Παιδία Παίζει χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Πολιτική Απορρήτου and Όροι Χρήσης