Μαρί ΜουσταϊζήΤα παιδιά με εμπνέουν πάντα...

bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Μαρί Μουσταϊζή

Λίγα λόγια για μένα

Καλωσορίσατε!

Είμαι η Μαρί Μουσταϊζή και από πολύ μικρή αγαπώ τις ιστορίες, τα χρώματα, τις υφές, τη μουσική, αλλά πιο πολύ από όλα αγαπώ τα παιδιά. Είναι τα πιο μαγικά πλάσματα αυτού του κόσμου και αν τα αφήσεις να σε παρασύρουν γεμίζει η καρδιά σου αγάπη και φως.

Αυτό έκανα και εγώ, άφησα να με παρασύρουν και από τότε θέλω να είμαι κοντά τους.

Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας με κατεύθυνση Οπτικοακουστικές Τέχνες στη Μυτιλήνη και στη συνέχεια τη χρονιά 2010-2011 παρακολούθησα την Σχολή Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού από το Θεάτρο της Ημέρας, με δάσκαλο τον δημιουργό του θεατρικού παιχνιδιού στην Ελλάδα, τον κ. Λάκη Κουρετζή. Μαζί του παρακολούθησα την ίδια χρονιά το Σεμινάριο “Η αίσθηση των 5 αισθήσεων”.

Από τότε σκεφτόμουν πως θα μπορούσα να συνδυάσω την αγάπη μου για τις τέχνες με την αγάπη μου για τα παιδιά. Και αυτό δεν άργησε να έρθει όταν  το  2012  δημιούργησα το δικό μου μικρό χώρο δημιουργικών δράσεων για παιδιά, που λεγόταν φυσικά “Τα Παιδία Παίζει“.

Το 2016 έρχεται στη ζωή το δικό μου φως και η μεγαλύτερη έμπνευσή μου, ο γιος μου ο Οδυσσέας και έτσι επιστρέφουμε για λίγο οικογενειακώς στο Ηράκλειο Κρήτης.

Εκεί ξεκίνησα να δημιουργώ δράσεις για παιδιά γεμάτες ιστορίες, μουσικές, παραμύθια, χρώματα, πανιά, ταξίδια, αγκαλιές, γεύσεις, λερωμένα χεράκια και ποδαράκια μέχρι και σήμερα. Συνεργάστηκα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και χώρους προσχολικής απασχόλησης, εκπαίδευσης και ψυχικής υγείας για παιδιά όπως τους Σπείρα, Μινιατούρες, Μοτίβο, Χρωματιστή Κιμωλία κ.α. Ήμουν υπεύθυνη του Messy play για την χρονιά 2020-2021 στον παιδικό σταθμό “Τα Ζουζουνακια” στη Χερσόνησο Ηρακλείου. Το 2020 Παρουσίασα το Project μου “‘Ενας τοίχος μαγικός” στον χώρο της Όλιας Λυδάκη OLIA Lydaki Feldenkrais Method & Μovement Services με χρήση προτζέκτορα, παιχνίδι ρόλων, αφήγησης και εικαστικών.

Από το 2019-2021 παρουσίαζα στην εκπομπή “Καλό Μεσημέρι” της Κρήτη TV ιδέες και προτάσεις δραστηριοτήτων για παιδιά και όλη την οικογένεια.

Παράλληλα το 2019 παρακολούθησα το “Πρόγραμμα Μουσείο και Παιδίαπό το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Στην πορεία το 2020-2021 παρακολούθησα την ολοκληρωμένη εκπαίδευση “Messy, Sensory & Clay Play”, από τους Hehe Art and Therapy, με την αναπτυξιακή ψυχολόγο Ελένη Οικονομίδου και τον κεραμίστα Έκτορα Γιαλαμά, “Το αισθητηριακό παιχνίδι ως μέσο ανάπτυξης, σύνδεσης & θεραπείας: Messy, Sensory & Clay Play”.

Το 2021 παρακολούθησα έναν κύκλο σεμιναρίων επάνω στη φιλοσοφία των σχολείων Reggio Emilia της Ιταλίας, “Εστιάζοντας στην προσέγγιση Reggio Emilia”, “Εστιάζοντας στο σχεδιασμό ενός Project” και “Εστιάζοντας στη γλώσσα του σχεδίου” από το Regio Children του Reggio Emilia σε συνεργασία με το Reggio Institute Greece.

Το 2021 με βρίσκει ξανά πίσω στην αγαπημένη μου Μυτιλήνη για μία ζωή κοντά στη φύση, συνεχίζοντας να κάνω αυτό που αγαπώ περισσότερο,  να βρίσκομαι κοντά σε παιδιά κα μαζί να δημιουργούμε, να πειραματιζόμαστε, να ανακαλύπτουμε και να παίζουμε.

Γιατί όπως πάντα λέω Παίζουμε μαθαίνοντας και Μαθαίνουμε παίζοντας!

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Καρδιά
Μολύβι

Επικοινωνήστε μαζί μου

    bt_bb_section_top_section_coverage_image

    Για να σας εξασφαλίσει μια κορυφαία εμπειρία πλοήγησης Τα Παιδία Παίζει χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Πολιτική Απορρήτου and Όροι Χρήσης