Το θεατρικό παιχνίδι είναι ένα μέσο απελευθέρωσης της φαντασίας, επικοινωνίας με τους γύρω αλλά και κατανόησης των ανθρωπίνων σχέσεων.
Τα παιδιά μέσα από τα εργαλεία και τις δυνατότητες του θεάτρου, διερευνούν και ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρω τους, αλλά και βρίσκουν την δική τους θέση μέσα σε αυτόν. Τα παιδιά σκέφτονται, συνυπάρχουν, αλληλεπιδρούν, ανακαλύπτουν, εμβαθύνουν και χαίρονται μέσα σε μια διαδικασία που ξεκινάει από διάφορα ερεθίσματα, όπως μια ιστορία, ένα ποίημα, ένα διήγημα, μια παράσταση, ένα βίντεο στο ίντερνετ, το άρθρο μιας εφημερίδας, μια φωτογραφία, μια εικόνα που μπορεί να είδαν κάπου τυχαία και τράβηξε την προσοχή τους. Άλλες φορές τους δίνεται το περιβάλλον, άλλες φορές ο ρόλος και άλλες φορές η ιστορία. Τα παιδιά καλούνται μέσα από την ασφάλεια που τους εξασφαλίζει ο ρόλος και μέσα από τη δραματοποίηση μας φανταστικής ιστορίας, να συζητήσουν και να εκφραστούν για διάφορα θέματα. Μέσω του παιχνιδιού, της κίνησης του σώματος, της σιωπής και της παύσης, του αυτοσχεδιασμού και του ρόλου το κάθε παιδί εκφράζεται, δημιουργεί, αλληλεπιδρά και διασκεδάζει ελεύθερα.
Με πανιά-γάζες, με μαντήλια και κάποια συγκεκριμένα αντικείμενα, ανάλογα το θέμα κάθε φορά, τα παιδιά μεταμορφώνονται και δημιουργούν.